Nieuwe edities van Buurt in Beweging


Bijna een jaar geleden startte de eerste editie van Buurt in Beweging in Tongelre. Inmiddels is het programma ook in Woensel-Zuid, Strijp en Stratum geland. Zo’n 75 deelnemers maakten kennis met sport en bewegen bij hen in de buurt. Een deel daarvan is bij een sportaanbieder in de buurt lid geworden. Na de zomer starten er weer nieuwe edities in Woensel-Zuid, Strijp, Stratum en Woensel-Noord. Ook komt er een speciale editie voor vrouwen.

“Ik heb er zo’n lol in gehad” Sauda Woldhek (deelnemer Buurt in Beweging)

Tijdens Buurt in Beweging maken Eindhovenaren in twaalf weken tijd kennis met verschillende sporten en beweegaanbieders in de buurt. Onder begeleiding van een buurtsportcoach en een sportregisseur van Eindhoven Sport komen deelnemers samen met anderen in beweging. Na afloop is er genoeg tijd voor gezelligheid met een drankje. De 58-jarige Sauda Woldhek wilde ontdekken wat er op sportgebied bij haar in de buurt te doen is en meldde zich aan voor het programma in Tongelre. Het resultaat? “Ik heb nieuwe mensen leren kennen en de weg naar mijn oude vereniging weer teruggevonden. Daarnaast heb ik ontdekt dat ik een hele hoop wél kan, ondanks mijn rugzak. Ik heb er zo’n lol in gehad om aan allerlei sporten te kunnen snuffelen. Ga het gewoon doen! Ontdek een sport en leer nieuwe mensen kennen”, vertelt ze enthousiast.


Een speciale editie voor vrouwen
Na een groot succes voor Queer jongeren en jongvolwassenen volgt er nu een editie voor alleen vrouwen. Het programma ziet er hetzelfde uit. In twaalf weken tijd maken deelnemers kennis met sporten en sportaanbieders in de buurt. Sportregisseur Lisa van Oorschot: “Het verschil is dat de lessen worden gegeven door vrouwen in een afgesloten binnen locatie. Ook de aanbieders zijn gericht op vrouwen. Oftewel; een programma van vrouwen voor vrouwen.”
Wil je meer bewegen, maar voelt de eerste stap als een grote drempel? Doe mee met Buurt in Beweging. Meer informatie vind je op www.eindhovensport.nl/buurt-in-beweging.